Sri Lanka cultuur

De reisfanaten van Riksja Sri Lanka

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Sri Lanka is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

Sri Lanka specialist Omar
Sri Lanka reisspecialist & productmanager Omar

Wat is in al die jaren jouw mooiste Riksja reismoment?
Bij zonsopkomst een ballonvaart maken over het Sri Lankaanse platteland met breedlachse en zwaaiende inwoners, opvladderende kleurrijke pauwen en de Sigiriya rotstempel op de achtergrond.

Waarom werk jij bij Riksja?
Omdat Riksja voor mij voelt als één familie. Omringd worden door gezellige collega’s waaruit vriendschappen zijn ontstaan. Het leukste is nog dat ik mijn passie voor reizen over kan brengen op onze reizigers.

Froukje Noordhuizen

Reisspecialist Sri Lanka

Als kind had ik al de wens om de wereld te zien. Ik had een wereldbol en droomde dan vaak over plekken met gekke namen. Nu werk ik al jaren met veel plezier bij Riksjatravel en heb ik al veel mooie plekken van deze wereldbol mogen zien. Ik ben vooral een Aziëfan maar ik heb ook een bijzondere reis gemaakt naar Ecuador en de Galapagos. Toch blijf ik elke keer terugkomen in Azië. Als ik het vliegtuig uitstap dan voel ik me thuis. Het rumoer, de echte ‘Azië geur’ en overal de vriendelijke mensen die altijd glimlachen.

Reizen betekent voor mij ontmoeten en ontdekken. Erachter komen dat voor iedereen in de wereld eigenlijk dezelfde dingen belangrijk zijn; gezond en gelukkig zijn en dat we allemaal verbonden met elkaar zijn. Deze verbondenheid voelde ik heel sterk tijdens mijn bezoek aan de tempel van de tand in Kandy. Hier wordt drie keer per dag een ritueel opgevoerd ter ere van de tand van Boeddha. Ik was hier in de avond en ik werd gegrepen door de trommels, de wierook, de mantra’s en de vele mensen die een poging deden om iets te zien van de goed beveiligde kist waar de tand in zit.

Nannette den Ouden

Reisspecialist Sri Lanka

Sri Lanka is voor mij…
Een herinnering aan één van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Ik ben een ware Azië-fanaat en ik was dan ook erg benieuwd hoe anders Sri Lanka is dan de rest van de landen in Zuid-oost Azië waar ik ben geweest. Geen dag is hetzelfde en toeristen zie je buiten het hoogseizoen nauwelijks. Reis met de trein dwars door de theevelden, spot olifanten en (met een beetje mazzel!) luipaarden in één van de wildparken en struin langs ruïnes in Polonnaruwa en Anuradhapura. Heb je tijd en budget over? Vlieg dan zeker door naar de witte stranden van de Malediven. Een trip om nooit te vergeten!

Wat is in al die jaren jouw mooiste Riksja reismoment?
Oog-in-oog staan met een luipaard in Sri Lanka tijdens een jeepsafari in Yala National Park. Hobbelend over de onverharde wegen hield ik mijn camera voortdurend in de aanslag om het loslopende wild vast te leggen. Tot de chauffeur plots vaart minderde en wij in de verte in de schaduw een luipaard zagen staan. Langzaam kwamen we steeds dichterbij en mijn hart ging sneller kloppen. Het was slechts een fractie van een seconde. Niet lang daarna sjokte hij verder om zich te verschuilen achter het struikgewas. Omdat ik zo gefocust was te blijven kijken heb ik het dier niet eens vast kunnen leggen met mijn camera. Maar de herinnering blijft gelukkig altijd!

Onze partner ter plaatse

In Sri Lanka werken wij met een Sri Lankaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zij de staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Sri Lanka reis, in goede handen bent.

Verstuur je reisplan