Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Specialisten Sri Lanka onlineOver Sri Lanka online 

  Sri Lanka online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

  Sri Lanka online is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn, kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en daarom organiseren we precies dat wat de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

  Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf, of samen met reisspecialist van Sri Lanka, je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Sri Lanka specialist OmarOmar Houwing

  Reisspecialist & Product Manager Sri Lanka

  Vroeger vond ik het al geweldig om de vakanties voor het gezin te regelen. Het was voor mij dan ook voor de hand liggend dat ik na de middelbare school zou kiezen voor de opleiding toerisme, eerst MBO daarna HBO. Nu werk ik alweer een paar jaar bij Riksja Travel, de persoonlijke sfeer in het bedrijf en het contact met enthousiaste reizigers maakt het voor mij dat ik bij Riksja helemaal op mijn plek zit.

  Mijn mooiste reizen heb ik gemaakt naar Indonesië, Sri Lanka en Maleisië waarin de beleving en puurheid een grote rol speelden. Vanwege mijn roots vind ik veel herkenning en een “thuisgevoel” in de Aziatische cultuur. Sri Lanka is een land met een rijke cultuur en je voelt het boeddhisme tijdens de bouwsteen Leeuwenrots in Boeddha’s tuin; een reis langs koningssteden en eeuwenoude tempels. Ook het koloniale verleden is nog goed te zien in theeheuvels waar nog veel oude Engelse landhuizen staan. Sri Lanka is een bijzonder land waar je naast de rijke cultuur ook talloze nationale parken vindt waar olifanten vrij rondlopen en waar je met een beetje geluk zelfs een luipaard spot. Een van mijn favoriete plekken is Tangalle aan de zuidkust van Sri Lanka waar je vanuit je Cabana aan het Paradijsstrand uitkijkt over de oceaan.

  Froukje Noordhuizen

  Reisspecialist Sri Lanka

  Als kind had ik al de wens om de wereld te zien. Ik had een wereldbol en droomde dan vaak over plekken met gekke namen. Nu werk ik al jaren met veel plezier bij Riksjatravel en heb ik al veel mooie plekken van deze wereldbol mogen zien. Ik ben vooral een Aziëfan maar ik heb ook een bijzondere reis gemaakt naar Ecuador en de Galapagos. Toch blijf ik elke keer terugkomen in Azië. Als ik het vliegtuig uitstap dan voel ik me thuis. Het rumoer, de echte ‘Azië geur’ en overal de vriendelijke mensen die altijd glimlachen.

  Reizen betekent voor mij ontmoeten en ontdekken. Erachter komen dat voor iedereen in de wereld eigenlijk dezelfde dingen belangrijk zijn; gezond en gelukkig zijn en dat we allemaal verbonden met elkaar zijn. Deze verbondenheid voelde ik heel sterk tijdens mijn bezoek aan de tempel van de tand in Kandy. Hier wordt drie keer per dag een ritueel opgevoerd ter ere van de tand van Boeddha. Ik was hier in de avond en ik werd gegrepen door de trommels, de wierook, de mantra’s en de vele mensen die een poging deden om iets te zien van de goed beveiligde kist waar de tand in zit.

  Stempel_RiksjaTravel_WiezijnwijReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.