Sri Lanka cultuur

De reisfanaten van Riksja Sri Lanka

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Sri Lanka is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

Sri Lanka specialist Omar
Sri Lanka reisspecialist & productmanager Omar

Wat is in al die jaren jouw mooiste Riksja reismoment?
Bij zonsopkomst een ballonvaart maken over het Sri Lankaanse platteland met breedlachse en zwaaiende inwoners, opvladderende kleurrijke pauwen en de Sigiriya rotstempel op de achtergrond.

Waarom werk jij bij Riksja?
Omdat Riksja voor mij voelt als één familie. Omringd worden door gezellige collega’s waaruit vriendschappen zijn ontstaan. Het leukste is nog dat ik mijn passie voor reizen over kan brengen op onze reizigers.


Maaike Jacobs

Reisspecialist Sri Lanka

Sri Lanka is voor mij…
Mijn eerste kennismaking met Azië en wat heeft dit land mij verrast! Ontmoetingen met de lokale bevolking is wat reizen voor mij zo bijzonder maakt. Ik ontdekte dat Sri Lankanen net zo nieuwsgierig zijn als ik. Moeders met kinderen kwamen naar me toe om te vragen waar ik vandaan kom, tuk-tuk chauffeurs leerden mij het Sri Lankaanse spel ‘carrom’. Dat ik zomaar werd uitgenodigd om een Sri Lankaanse verjaardag te vieren blijft me voor altijd bij.

Riksja is voor mij…
Reizigers net zo enthousiast maken over een bestemming als dat ik zelf ben. De voorpret is een belangrijk onderdeel van de reis. Ik vind het geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn en jou het mooiste van Sri Lanka te laten meemaken.

Onze partner ter plaatse

In Sri Lanka werken wij met een Sri Lankaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zij de staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Sri Lanka reis, in goede handen bent.

Verstuur je reisplan