beste reistijd sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

beste reistijd sri Lanka

Wanneer je een reis naar Sri Lanka aan het plannen bent, dan wil je wel graag weten wat de beste reistijd is. Het weer is lastig te voorspellen doordat Sri Lanka wordt beïnvloed door de moesson. Wel kun je het hele jaar door naar Sri Lanka als je maar weet waar je in welk seizoen moet zijn. Doordat wij hier vaak door Sri Lanka gereisd hebben, kennen wij alle seizoenen.

Regenseizoen Zuid- en Westkust
Van mei tot en met begin september is de Yala moesson actief. Hierdoor valt er juist regen in het Zuiden en Westen van het land. De oostkust van Sri Lanka is dan een goede plek om te verblijven want hier heb je fijn strandweer. Onze rondreis “Zomer in Sri Lanka” houdt rekening met de Yala moesson en is perfect voor onze zomer in juli en augustus. De regen valt vooral in mei en in juni waarbij je in juli en augustus dus ook prima naar Sri Lanka kunt gaan.

c

Regenseizoen Noord- en Oostkust
Van oktober tot en met half april is de Maha moesson actief. Hierdoor valt er regen in het Noorden en Oosten van het land. Hoewel deze moesson minder actief is dan de Zuid-West Yala moesson kun je de oostkust in deze periode beter mijden. Rondreizen in Sri Lanka is in deze maanden prima te doen en voor een strandverblijf kun je dan het beste vertoeven aan de Zuidkust. December tot en met maart is dan ook het hoogseizoen voor de zuidkust. Veel van onze rondreizen sluiten dan ook af aan het strand in het zuiden zodat je kunt relaxen aan het einde van je reis.

Tussenseizoen
April en september zijn maanden die tussen de regenseizoenen inzitten, ook wel “intermonsoon” genoemd. In deze maanden heb je kans op goed weer over het gehele land en kun je zowel aan de Oost -als Zuidkust bezoeken. Ook zijn dit fijne maanden om in te reizen omdat je na het zomer-hoogseizoen reist en voor het drukkere winterseizoen. Al onze rondreizen zijn geschikt voor deze twee maanden.

Natte maanden
Wanneer de moesson van de ene plek naar de ander plek overgaat, kan het regenen in het hele land. Dit zijn de maanden oktober en november. We raden daarom aan om je reis te vervroegen naar september of juist te verschuiven richting december. Natuurlijk is het elk jaar verschillend hoeveel regen er valt en is niets zo veranderlijk als het weer!

Op onze klimaatpagina lees je meer over het weer per regio.

Bekijk ook eens...

Yala National Park - Sri Lanka

Welke optie wil je aanvragen?

Zomer in Sri Lanka
Jeepsafari naar wilde olifanten
Pitstop in VOC-tijd - bezoek Galle en Colombo
Yala National Park - overnachting tented camp
x
+
Trincomalee Sri Lanka

Welke optie wil je aanvragen?

Onontdekt paradijs aan de oostkust
Special Stay - Trincomalee
x
+
Tangalle strand - Sri Lanka

Welke optie wil je aanvragen?

Cabana aan het paradijsstrand
Tangalle strandverblijf - Special Stay
x
+
Sri Lanka Unawatuna

Welke optie wil je aanvragen?

De geheime tuin van Unawatuna
Unawatuna - Strandresort
x
+