Thuis in de currykeuken

Sri Lanka homestay

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kandy
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 211,- p.p. bij 2 personen
(prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)

Het echte Sri Lanka ontdek je in Kandy. In een kleurrijke tuin, verscholen tussen bomen, hebben we een traditionele homestay gevonden. Hier woont een Sri Lankaanse familie die je met open armen ontvangt en in de watten legt. Zij vertellen enthousiast over vele traditionele gebruiken en hebben enkele kamers op hun erf gebouwd. Op deze manier maken zij het ook voor jou mogelijk om kennis te maken met het dagelijks leven in Sri Lanka.

De familie maakt traditionele Sri Lankaanse gerechten waarvan wij heerlijk hebben zitten smullen. Tijdens deze homestay-bouwsteen stap je in de tuktuk om inkopen te doen op de lokale markt. Samen met de kokkin bereid je haar beroemde curry boven het houtvuur. Kortom, een smakelijke kennismaking met het dagelijks leven thuis bij de lokale bevolking.

Overnachten: 2 nachten in een knusse homestay met eigen kamer en badkamer
Excursie: kookcursus
Transport: privé-auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch (kookcursus)
  • transfer naar de volgende bouwsteen

  • entreegelden (bijvoorbeeld als je de Temple of the Tooth wilt bezoeken)

  • maaltijden naast het ontbijt en de kookcursuslunch

  • fooien indien van toepassing

Homestay Sri Lanka KandyDag 1 – Sri Lanka homestay – Aankomst in Kandy

Vandaag kom je in de middag aan bij het gastgezin. De vrouw des huizes ontvangt je met open armen in haar sfeervolle huis. Zij legt je de komende dagen in de watten. Aan de ontspannen sfeer merkten wij direct dat zij gewend zijn om regelmatig gasten over de vloer te hebben. Vader, moeder en zoon (‘drummer boy’) hebben allemaal hun eigen taken in het huishouden.

Zet de bagage in je kamer en voel je thuis op de veranda van het huis gelegen in een tropische tuin met uitzicht over de rivier. De kok duikt met liefde de keuken in om een typisch Sri Lankaanse maaltijd te bereiden. Met onze buik gevuld zaten wij op de veranda terwijl de eigenaar mooie verhalen over zijn land met ons deelde.

Dag 2 – Naar de markt en kookles in Kandy

Deze dag snuif en proef je het echte Sri Lankaanse leven. Ga na een ontbijt en kop thee op pad met de familie en doe inkopen op de lokale markt. Daar ga je natuurlijk per tuk tuk naar toe, net als de locals. Je gaat wat kraampjes af voor verse groenten, fruit, vlees of vis. Bepakt en bezakt rijd je terug naar de homestay waar de verdere benodigde kruiden al klaar staan. Maak het houtvuur alvast aan en de kokkin zal je de geheimen van een goede curry verklappen. Geniet van je zelfgemaakte lunch in de tuin.

Heb je ‘s middags nog puf over? Bezoek dan in overleg met de chauffeur de Temple of the Tooth. Hier ligt de hoektand van Boeddha. Ook vonden wij het bij de bevolking bekende ‘view point’ over Kandy een aanrader, waar vandaan je te voet afdaalt richting het meer in het centrum.

Homestay Sri Lanka kokenDag 3 – Vertrek uit de homestay Sri Lanka

Helaas zit het verblijf er op. Na het ontbijt zwaait de familie je uit en vervolg je de reis naar Nuwara Eliya voor de bouwsteen Theeheuvels & Trektochten voor het koloniale thee verleden en/of Veters vast op bergpad voor het maken van mooie bergwandelingen. Wil je Sri Lanka op een sportieve manier ervaren? Kies dan voor de bouwsteen Raften naar Adam’s Peak. Tijdens deze twee actieve dagen staan een raft tocht en het beklimmen van Adam’s Peak op het programma.

Wil je het bekende weesolifantenhuis in Kandy bezoeken? Dan kan je het verblijf in de Sri Lanka homestay verlengen. Geef het in dat geval door aan de reisspecialist.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - Koloniaal landhuis

Verblijf buiten Kandy

Reissom: € 278,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: twee nachten in een koloniaal landhuis, twee keer ontbijt, één keer lunch, twee keer diner, kookworkshop en wandeling

De special stay buiten Kandy is een plaatje. De veranda aan de voorkant nodigt uit voor een kopje thee terwijl de lange tafels aan de achterkant perfect zijn voor een homemade meal. De kamers zijn groot en de eigenaar is een host in hart en nieren. Wandel ’s ochtends door de velden en zie Sri Lanka ontwaken. Na je bezoek aan de lokale markt ga je de keuken in om je eigen curry’s te bereiden voor de lunch.

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis in de currykeuken
Special Stay - Koloniaal landhuis
x

Verstuur je reisplan