Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Pitstop in VOC-tijd

   Sri Lanka Galle

   Pitstop in VOC-tijd
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Galle
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 99,- p.p. bij 2 personen
   (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)

   Eeuwen geleden hebben Portugezen, Engelsen maar ook Nederlanders voet aan wal gezet in Sri Lanka. Hollandse huizen aan kanalen en straten met kleine steentjes nemen je mee terug naar de VOC-tijd. De oude scheepsvaarders hielden van comfort en luxe in hun verre oord. Tijdens deze Sri Lanka-bouwsteen bezoek je de stad Galle en herleef je de oude VOC-tijden. Overnacht in een in een stijlvolle oud-Hollandse villa in koloniale sfeer en neem nog een laatste plons in het zwembad voordat je weer naar huis reist.

   Overnachten: 2 nacht in een koloniale villa
   Excursie: geen
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • transfer naar de volgende bouwsteen of luchthaven

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Sri Lanka - Unawatuna strandDag 1 – Galle en Unawatuna

   Een stukje Nederlandse historie in zuidelijk Sri Lanka, hoe verrassend is dat. Galle heeft het allemaal: koloniale gebouwen en een fort gebouwd door de Nederlanders. Witte gebouwen, kleine straatjes, een vuurtoren en aan drie zijden een zeewering met de zee erachter. Toch is het hier heel warm in de zomer en is het fijn om in Unawatuna te overnachten –  aan zee en goed te bereiken met de tuktuk.

   Het historische hotel ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf het strand. Direct bij binnenkomst vallen de twee zwembaden op en stellen we die wandeling naar het strand uit naar vanavond. Niets lekkerder dan met je voeten in het warme zand genieten van de king prawns die rechtstreeks van de grill komen.

   Dag 2 – Bezoek de oude stad

   Vandaag heb je de tijd om de oude stad te bezoeken. Je reist op eigen gelegenheid naar Galle (wij hebben goed onderhandeld met de tuktuk-chauffeur); de rit duurt zo’n 20 minuten. Wij raden aan om de stad in de ochtend voor je in – het kan best warm worden in Galle, ook al wordt het aan drie zijden omringd door de zee. Slenter door de smalle straten en bezoek het museum. Wordt het je te heet onder de voeten dan kun je je tuk tuk chauffeur vragen om je op de terugweg af te zetten aan het strand. zoek een leuk plekje uit (in de schaduw) en spring direct de golven in. Het straatje achter het strand heeft wat winkeltjes, ook een massage is hier makkelijk geregeld. Wat ons betreft een prima plek om een middag te ontspannen.

   Dag 3 – Vertrek naar de luchthaven of vervolg je reis

   Ben je aan het einde van je reis gekomen dan reis je in ongeveer 2,5 uur terug naar de luchthaven of breng een bezoek aan de hoofdstad Colombo. Ben je je reis net begonnen? Dan kun je je route vervolgen met de bouwsteen Canvas, Wildernis en Bushgeluiden in Yala National Park om wilde dieren te spotten.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Leer je eigen tuk tuk besturen

   Reissom: € 34,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: Stadstour door Galle per eigen tuk tuk met een local, Sri Lankaans diner

   Het reizen met een privéchauffeur door Sri Lanka is heel relaxed, maar hoe leuk is het als jíj de bestuurder bent van je eigen tuktuk en de stad Galle zelf kunt ontdekken? Uiteraard leert onze lokale tuktukdriver je de fijne kneepjes van het vak, zodat je na wat horten en stoten soepel door de oude straatjes rijdt. Omdat je tuk tuk geen deuren heeft kun je de geuren, geluiden en de koloniale sfeer in de stad goed opsnuiven. Aansluitend stelt je driver je graag voor aan zijn familie en staat er een lekkere Sri Lankaanse maaltijd voor je klaar.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Pitstop in VOC-tijd
   Leer je eigen tuk tuk besturen
   x