Ongerepte olifantenjungle

Gal Oya Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Gal Oya
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 374,- p.p. bij 2 personen
(prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)
Inclusief: o.a. bootsafari olifanten spotten

De ongerepte jungle ervaar je in Gal Oya National Park. Met een boot vaar je over het uitgestrekte meer waar tientallen eilanden omhoog rijzen uit het water. De olifanten die hier leven zwemmen van eiland naar eiland om voedsel te zoeken. Dit is dan ook de enige plek in Sri Lanka waar je de kans hebt om zwemmende olifanten te zien. Ook spot je vogels, herten en met geluk een krokodil. Gal Oya is nog niet druk bezocht waardoor je hier soms het gevoel hebt de jungle met alleen de dieren te delen.

Verscholen in het groen ligt je comfortabele privélodge, gemaakt van hout en bamboe. Vanaf je terras zie je de groene rimboe met bergen op de achtergrond en douchen doe je in de frisse buitenlucht in je open badkamer.

Overnachten: 2 nachten in comfortabele junglelodge
Excursie: boottocht olifanten spotten
Maaltijden: 2x ontbijt
  • transfer naar en vanaf Gal Oya

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien (500 LKR x 2 boatmen = totaal circa 7 euro)

Gal-Oya-National-ParkDag 1 – aankomst Gal Oya Sri Lanka

Vandaag kom je aan in het Gal Oya National Park. Als je vanuit het binnenland komt, bijvoorbeeld Kandy, duurt de rit ongeveer 5 uur. Tijdens de rit naar Gal Oya merk je het al: minder verkeer op de weg, eenvoudigere huizen en een jungle die steeds onbegaanbaarder wordt. Vanuit de auto stap je over in een jeep die je over een hobbelend zandpad naar je junglelodge brengt. Na de lunch wacht het zwembad op je voor verkoeling. Omringd door de jungle en met bergen in de verte, besef je dat er morgen een avontuur op je wacht.

Gal-Oya-olifanten-boottochtDag 2 – Boottocht naar olifanten

Voordat de dieren in de jungle ontwaken, ben jij al klaar voor de boottocht in Gal Oya NP. Met een verzorgd ontbijtpakket op zak vertrek je naar de kade. Daar ligt een klein motorbootje klaar voor je tocht over het uitgestrekte meer. Eilandjes rijzen vanuit het water omhoog en als eerste bereik je ‘bird island’ waar het dierenspotten direct begint. Van de ibis tot de ijsvogel, van de stern tot de zeearend. Het meer waarover je vaart kent vele eilandjes die naast vogels ook bewoond worden door herten en olifanten. De kans dat je vanuit je boot een olifant spot is groot. Als je veel geluk hebt zie je hier zelfs een zwemmende olifant. In de ochtend ben je weer terug bij je lodge, nog meer bewust van het bonte dierenleven dat zich om je heen afspeelt.

Gal-Oya-olifantenDag 3 Sri Lanka Gal Oya, vertrek

Als je nog geen afscheid wilt nemen van Gal Oya plannen wij met plezier een nacht extra voor je in. Het resort in Gal Oya biedt volop mogelijkheden voor dagtochten zoals een nachtsafari of een wandeling door kleine dorpen om te zien hoe men hier in de jungle leeft. Anders eindigt je avontuur in Gal Oya NP vandaag en reis je verder door Sri Lanka. Op naar de theevelden rondom Nuwara Eliya waar je een wandeling maakt naar het uitzichtpunt ‘worlds end’. Of reis direct door naar de bergen van Ella voor actieve trektochten. Wij adviseren je graag over een logisch en prettig vervolg van je reis.