Rondreis Srilanka online
Home > Over ons > Wie zijn wij?
specialisten Sri Lanka online

Over Sri Lanka online

Sri Lanka specialist

Sri Lanka online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde. 

Sri Lanka online is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in Sri Lanka een hulpproject. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma's van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf, met een specialist van Sri Lanka, je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.
 

Omar Houwing

Reisspecialist & Product Manager Sri Lanka

Vroeger vond ik het al geweldig om de vakanties voor het gezin te regelen. Het was voor mij dan ook voor de hand liggend dat ik na de middelbare school zou kiezen voor de opleiding toerisme, eerst MBO daarna HBO. Nu werk ik alweer een paar jaar bij Riksja Travel, de persoonlijke sfeer in het bedrijf en het contact met enthousiaste reizigers maakt het voor mij dat ik bij Riksja helemaal op mijn plek zit.

Mijn mooiste reizen heb ik gemaakt naar Indonesië, Sri Lanka en Maleisië waarin de beleving en puurheid een grote rol speelden. Vanwege mijn roots vind ik veel herkenning en een "thuisgevoel" in de Aziatische cultuur. Sri Lanka is een land met een rijke cultuur en je voelt het boeddhisme tijdens de bouwsteen Olifant in Buddha's achtertuin; een reis langs koningssteden en eeuwenoude tempels. Ook het koloniale verleden is nog goed te zien in theeheuvels waar nog veel oud Engelse landhuizen staan. Sri Lanka is een bijzonder land waar je naast de rijke cultuur ook talloze nationale parken vindt waar olifanten vrij rondlopen en waar je met een beetje geluk zelfs een luipaard spot. Een van mijn favoriete plekken is Tangalle aan de zuidkust van Sri Lanka waar je vanuit je Cabana aan het Paradijsstrand uitkijkt over de oceaan.
Sri Lanka specialist
specialist Sri Lanka

Karin de Bruin

Reisspecialist Sri Lanka 

Reizen is een van mijn grootste passies. Ik vind het heerlijk dat ik bij Riksja Travel word omringd door collega's die deze passie met mij delen. Samen hebben we al bijna heel de wereld mogen zien. Mijn ervaringen met anderen delen en hiermee anderen enthousiasmeren om mooie reiservaringen op te doen doe ik met plezier en daarom zit ik helemaal op mijn plek bij Riksja Travel. Vooral de vrijheid van het individuele reizen in combinatie met het gemak dat ter plaatse de hoofdlijnen van de reis vastliggen vind ik ideaal aan het reizen met onze bouwstenen. 

Sri Lanka bied mij met haar veelzijdigheid de ideale vakantie: actief bezig zijn, in aanraking komen met de lokale bevolking, cultuur en natuur, lekker lokaal eten en aan het einde bijkomen van alle indrukken op een mooi strand met een verfrissende cocktail.


Reizen met Riksja Travel

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Sri Lanka online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Sri Lanka.


Sri Lanka online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.